Rechten om kinderen te beschermen

Rechten om kinderen te beschermen. Dat is de titel van het -voorlopig laatste- artikel van de gemeentelijke kinderombudsman in de Rotterdamse kinderkrant Jong010. Het verhaal in de krant van juni 2017 gaat over kinderen, die worden gepest, of uitgelachen, of getreiterd, buitengesloten of genegeerd.

“Als dit vaak gebeurt, is er sprake van kindermishandeling. Kinderen kunnen bijvoorbeeld worden gepest omdat ze een andere huidskleur hebben of omdat hun familie uit een ander land komt. Dat is discriminatie”, legt kinderombudsman Anne Mieke Zwaneveld uit.

Mensen die voor kinderen zorgen, moeten de kinderen beschermen tegen pesten. Denk aan ouders of verzorgers, de juf of meester of de leiding op de voetbalclub.

“Kinderen kunnen bij mij terecht met hun vragen over pesten. Ik kan er ook voor zorgen dat organisaties meer doen om kinderen te beschermen tegen pesten. Je kunt me bellen op het gratis nummer 0800 2345 111. Je kunt me ook WhatsAppen via 06 10 30 29 13”, zegt Anne Mieke.

Ayoub (9) en Azra (10) vertellen in de kinderkrant wat je zelf kan doen als je ziet dat een leerling uit jouw klas wordt gepest.

Wil je weten wat ze zeggen? Klik hier om het artikel in Jong010 te lezen.

Wil je ook de rest van de Rotterdamse kinderkrant lezen? Klik dan hier.

Bewaren

Bewaren

Bewaren