Actueel

Actuele onderwerpen

Wat is een actueel onderwerp? Er zijn natuurlijk veel zaken waarbij u de gemeente tegen komt. Omdat u de gemeente nodig heeft, of omdat de gemeente u in de weg zit. Het kan gaan om onderwerpen die veel mensen raken, die in de krant, op televisie of op sociale media veel aandacht krijgen. Of over onderwerpen waarover de ombudsman vaak klachten krijgt. Onderaan deze pagina staan een paar voorbeelden met meer informatie.

Maar eigenlijk is iedere klacht actueel. Ook als u de enige (of eerste?) bent die ergens tegenaan loopt. Loopt u vast bij een van de gemeenten die is aangesloten bij de gemeentelijke ombudsman? En helpt het indienen van een klacht bij de gemeente niet? Neem dan contact op met de ombudsman. U kunt bellen naar 0800-0802 (werkdagen van 09.00u – 16.00u). Of stuur de ombudsman een mail met uw vraag of klacht.

Ben je een kind of heb je een kind dat vastloopt bij de gemeente? Je hebt jeugdzorg nodig maar die is er niet? Of je wil naar school maar er is geen plaats? Ben jij een kind of jongere en wordt er over je beslist zonder dat je jouw stem kan laten horen en wil je dat wel? Dan kan de gemeentelijke kinderombudsman meezoeken naar oplossingen. Bel 0800 2345 111 (werkdagen van 09.00u – 16.00u), stuur een mail naar of stuur een App naar 06 580 73 580. Wil je eerst meer weten? Kijk dan hier.