Zaak van de Maand: lekker buiten spelen!

Deze maand gaat het over de moeder van Jessie*. Zij leest in de krant een artikel over buitenspeelplekken. In dit artikel wordt aan drie mensen gevraagd wat zij van de buitenspeelplekken in de stad vinden. Allemaal vinden ze dat er te weinig plekken zijn en ook dat de kwaliteit van deze plekken niet voldoende is. De moeder van Jessie is het hier mee eens. Jessie moet ook erg ver lopen om buiten te kunnen spelen. En dan moet ze ook nog een drukke weg oversteken. Haar moeder vraagt de kinderombudsman daarom of deze hier iets aan kan doen.

De kinderombudsman neemt daarom contact op met de beheerder openbare speelplekken van de gemeente. Zij vraagt of de gemeente in gesprek wil met de moeder van Jessie. In dit gesprek kan de moeder van Jessie uitleggen wat haar probleem is. Ook kan ze dan aangeven wat volgens haar een goede oplossing zou zijn. De gemeente wil gelukkig graag een gesprek met de moeder van Jessie. De kinderombudsman hoopt dat er hierdoor meer ruimte komt waar Jessie en haar vriendjes veilig kunnen spelen!

Met welke vragen kan je bij de kinderombudsman terecht en wat doet de kinderombudsman daarmee? Elke maand vind je hier een voorbeeld van de vragen en klachten die de kinderombudsman krijgt en probeert op te lossen.

*Vanwege privacy gebruiken we een zelfverzonnen naam.