Zaak van de Maand: een plek om te wonen is geregeld, nu nog een plek op school..

Deze maand gaat het over Latisha*. Latisha was in behandeling en verbleef bij een instelling in Breda. Haar behandeling is klaar en  ze kan daarom naar een woongroep. Er wordt al snel een plek gevonden bij jeugdhulpinstelling X, in de buurt van haar ouders. Voorwaarde voor deze plek is wel dat zij ook naar school gaat. Latisha moet naar het speciaal onderwijs en helaas is er een wachttijd tot aan de zomer. Daardoor kan Latisha niet dichter bij haar familie gaan wonen.

De kinderombudsman neemt contact op met de bestuurder van het samenwerkingsverband voor primair onderwijs in Rotterdam. Ook spreekt zij met jeugdhulpinstelling X. Zij gaan ermee akkoord dat Latisha alvast naar haar nieuwe plek verhuist, terwijl ze nog wacht op een plek op school.

De kinderombudsman vindt het natuurlijk heel fijn dat Latisha een mooie nieuwe plek heeft om te wonen vlak bij haar familie! Maar het is wel heel vervelend dat Latisha nog moet wachten tot zij naar school kan. De kinderombudsman blijft daar achteraan gaan, totdat er een plek voor Latisha is gevonden.

Met welke vragen kan je bij de kinderombudsman terecht en wat doet de kinderombudsman daarmee? Elke maand vind je hier een voorbeeld van de vragen en klachten die de kinderombudsman krijgt en probeert op te lossen.

*Vanwege privacy gebruiken we een zelfverzonnen naam.