Young010 over jeugdparticipatie

Young010 start een podcast in aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart. De eerste aflevering gaat over jeugdparticipatie. Ik ben als kinderombudsman in deze aflevering te gast. Ik vertel dat het nodig is om duidelijke spelregels te maken rondom jeugdparticipatie. Dit wil ik samen met jongeren doen.

Ik ben niet de enige gast. Giovanni Fritschij, procesmanager jeugdparticipatie, vertelt hoe hij samen met jongeren wil bouwen aan Rotterdam. Ook Mayra Pereira Furtado dos Reis, oud-voorzitter van Young010, is te gast. Zij zei onder andere het volgende:

“Participatie is voor mij succesvol wanneer we niet alleen jongeren zien participeren die de weg naar de gemeente kunnen vinden maar ook echt de jongeren die eigenlijk op dit moment aan het overleven zijn. Die in de uithoeken van de stad zitten of die iets ‘moeilijker’ te bereiken zijn. Pas als je die jongeren meekrijgt, dan pas is het echt geslaagd.”

Als kinderombudsman van Rotterdam en omgeving sluit ik hier helemaal bij aan! De aflevering is hier te horen:

https://open.spotify.com/episode/4YilyQKslkCsv6XdF5Fq1B?si=alpvMrvlQuOekAd2pdXsvg&context=spotify%3Ashow%3A7prH9D1SVOUbJL6rnCQAT1