Rechten van kinderen bij een scheiding

‘Rechten van kinderen bij een scheiding’. Dat is de titel van het verhaal van de gemeentelijke ombudsman in de Rotterdamse kinderkrant Jong010 van maart 2016.

Eén van de rechten is dat ieder kind het recht heeft om bij zijn of haar ouders te leven en met beide ouders om te gaan. “Maar als een ouder niet goed voor het kind kan zorgen, hoeft het kind daar geen contact mee te hebben”, legt kinderombudsman Anne Mieke Zwaneveld uit.

“Ouders die gaan scheiden, moeten samen een plan maken hoe ze hun kinderen gaan opvoeden. De rechter moet zo’n plan goedkeuren. En kinderen mogen hun mening geven over dat plan”, zegt Anne Mieke. “Als je ouders gaan scheiden, is het wel belangrijk dat je er met iemand over kunt praten. Als je niemand weet, kun je met mij of de Kindertelefoon bellen”.

Krishan (10) en Indy (11) reageren op de vraag wat zij er van vinden als de ouders van een vriendje gaan scheiden en ze zo’n ruzie met elkaar maken dat hij er heel erg verdrietig van wordt. Hoe kun je dat vriendje dan helpen?

Wil je weten wat het antwoord van Preston en Chaima is? Klik hier om het artikel te lezen.

Wil je ook de rest van de Rotterdamse kinderkrant lezen? Klik dan hier.