Recht op eten, kleding, een huis en zorg

‘Recht op eten, kleding, een huis en zorg’. Dat is de titel van het verhaal van de gemeentelijke kinderombudsman Anne Mieke Zwaneveld in de Rotterdamse kinderkrant Jong010 van december 2016.

Volgen2016.12 Kinderombudsman - JPEG losse bijdrages het internationale kinderrechtenverdrag mogen kinderen niet in armoede leven. Armoede betekent dat je onvoldoende geld en spullen hebt om goed te kunnen leven. Bijvoorbeeld doordat je geen huis hebt om in te wonen of te weinig eten hebt.

‘Ouders moeten ervoor zorgen dat kinderen voldoende geld en spullen hebben om goed te kunnen leven. Als ouders niet voldoende geld hebben, helpt de overheid hen. Ouders of verzorgers die niet werken, kunnen van de overheid geld krijgen om te kunnen leven’, vertelt Anne Mieke.

‘Ik vind het belangrijk dat ieder kind genoeg heeft om veilig te leven en zich goed te ontwikkelen. Als ik weet dat een gezin in armoede leeft, zal ik samen met het kind en de ouders kijken naar een oplossing. Er zijn bijvoorbeeld fondsen die arme kinderen helpen’, aldus de kinderombudsman.

Jaiden (9) en Nisa (9) antwoorden op de vraag wat zij kunnen bedenken om tegen armoede te doen..

Wil je weten wat ze zeggen? Klik hier om het artikel in Jong010 te lezen.

Wil je ook de rest van de Rotterdamse kinderkrant lezen? Klik dan hier.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren