Recht op bescherming tegen verwaarlozing en mishandeling

‘Recht op bescherming tegen verwaarlozing en mishandeling’. Zo luidt de titel van het verhaal van de gemeentelijke ombudsman in de Rotterdamse kinderkrant Jong010 van november 2016. Volwassenen in de omgeving van een kind –dat wil zeggen de ouders, maar ook familie, de juf op school of de trainer op de sportvereniging- moeten voorkomen dat een kind wordt verwaarloosd of mishandeld.

2016.11 Kinderombudsman - JPEG losse bijdrageKinderombudsman Anne Mieke Zwaneveld: “Als je geslagen wordt of geen eten krijgt is dat lichamelijke mishandeling. Als je ouders je uitschelden en zeggen dat je niets goed doet, dan heet dat geestelijke mishandeling. Als de mensen in je omgeving daar niets tegen doen, dan kan de overheid optreden. Ken je iemand die mishandeld wordt, dan kun je naar mij toekomen. Samen kunnen we bekijken hoe we de mishandeling kunnen stoppen”.

Yanu (10) en Lars (11) antwoorden op de vraag wat ze zouden doen als er bij de buren vaak ruzie is en je hoort dat de kinderen geslagen worden.

Wil je weten wat ze zeggen? Klik hier om het artikel in Jong010 te lezen.

Wil je ook de rest van de Rotterdamse kinderkrant lezen? Klik dan hier.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren