Kinderombudsman elke maand in Rotterdamse Kinderkrant

Rotterdam, 11 september 2015

De Rotterdamse kinderombudsman Anne Mieke Zwaneveld gaat samenwerken met de Rotterdamse kinderkrant Jong010. Van september 2015 tot en met juni 2016 (einde schooljaar) staat er elke maand een artikel in de kinderkrant over wat de kinderombudsman voor de jeugd kan betekenen.

Iedere keer wordt een onderwerp besproken dat ingaat op de rechten van het kind, zoals het recht van een kind om zijn mening te geven over alle zaken die hem aangaan, het recht op onderwijs, op bescherming tegen mishandeling en verwaarlozing en het recht op privacy.

De Kinderkrant schrijft niet alleen over deze onderwerpen, maar praat er ook over met kinderen en zorgt er voor dat deze zaken in de klas besproken kunnen worden.

De kinderombudsman wil kinderen voorlichten over hun rechten en over hun mogelijkheden om met vragen en problemen naar verschillende professionals te gaan. Daarnaast wil de kinderombudsman ouders, leerkrachten en andere volwassenen meer bewust maken van de rechten van het kind.

De Kinderkrant verschijnt maandelijks in een oplage van 35.000 en wordt verspreid op 250 basisscholen en scholen voor speciaal onderwijs in Rotterdam.

Het eerste artikel is een kennismaking met ombudsman Anne Mieke Zwaneveld zelf. Klik hier om het artikel te lezen. Wil je ook de rest van de Kinderkrant bekijken? Klik dan hier.

Deel dit artikel op Facebook Twitter LinkedIn Email