Benieuwd naar ons jaarverslag 2022? Lees of beluister het hier!

Ombudsman Rotterdam-Rijnmond (ORR) heeft het jaarverslag voor 2022 gepresenteerd. In het jaarverslag wordt teruggeblikt op het werk van de ombudsvrouw en haar team in het afgelopen jaar en worden de belangrijkste ontwikkelingen, trends en signalen besproken.

Op 1 maart 2022 is Marianne van den Anker benoemd tot de nieuwe ombudsman van Rotterdam, Albrandswaard, Capelle aan den IJssel, Hellevoetsluis, Krimpen aan den IJssel, Nissewaard en Westvoorne. Met haar komst voert ORR een nieuwe koers, die wordt ondersteund door een nieuwe missie en visie als handvatten voor de komende jaren.

Goed om te benoemen is dat het jaarverslag van 2022 op meerdere punten een trendbreuk markeert. Zo wordt er bijvoorbeeld één jaarverslag opgesteld voor alle gemeenten die bij ORR zijn aangesloten, waarbij het werk van kinderombudvrouw Stans Goudsmit ook wordt meegenomen.

Het jaarverslag van 2022 laat zien dat ORR veel bereikt heeft in het behartigen van de belangen van de mensen in ons gebied. Er is veel aandacht besteed aan signalen over dienstverlening van gemeenten en andere organisaties in de regio, geïllustreerd door praktijkvoorbeelden en verhalen. Het jaarverslag richt zich echter niet alleen op het aantal en type klachten dat binnenkomt bij ons, maar ook op de maatschappelijke positionering en meerwaarde van ORR.

In het huidige tijdsgewricht staan we – als samenleving – voor grote uitdagingen. De maatschappij verandert snel en veel mensen hebben het moeilijk, onder andere door de inflatie en energiearmoede. Het is belangrijk dat we ons bewust zijn van deze problemen en ons inzetten voor een samenleving waarin iedereen kan meedoen en zich gehoord voelt.

Lees ons jaarverslag hier

Of

Beluister het hier