Ieder kind heeft recht op onderwijs

‘Recht op onderwijs. Dat is de kop boven het verhaal van de gemeentelijke ombudsman in de Rotterdamse kinderkrant Jong010 van januari 2017. Eén van de rechten in Nederland is dat ieder kind recht heeft op onderwijs.
‘Het basiso2017.01 Kinderombudsman - JPEG losse bijdragenderwijs is voor ieder kind gratis èn verplicht. De overheid moet er bovendien voor zorgen dat kinderen daarna naar een middelbare school kunnen. Dit recht zorgt ervoor dat ieder kind gelijke kansen heeft om zich te ontwikkelen’, legt kinderombudsman Anne Mieke Zwaneveld uit.

Het recht op onderwijs geldt voor iedereen. ‘Sommige kinderen kunnen niet naar school doordat ze bijvoorbeeld ziek zijn. Er zijn ook kinderen die niet naar school gaan doordat ze van school zijn gestuurd en er geen andere school voor hen is. Ik zeg dan tegen de overheid dat ze een school voor deze kinderen moet vinden of de kinderen op een andere manier onderwijs moet geven’, vervolgt Anne Mieke.

Ibrahim (11) en  Yousra (11)  bedenken oplossingen voor kinderen die moeite hebben met de taal. Dat is een probleem, want alles wordt in het Nederlands uitgelegd. Daardoor halen ze ook slechtere cijfers voor andere vakken.

Wil je weten wat ze zeggen? Klik hier om het artikel in Jong010 te lezen.

Wil je ook de rest van de Rotterdamse kinderkrant lezen? Klik dan hier.

Bewaren