Hoor mij en zie mij! Ervaringen van kinderen en jongeren met een beperking in het dagelijks leven.

Kinderen en jongeren met een beperking komen in hun dagelijks leven nog teveel obstakels tegen om gewoon mee te kunnen doen. Dat is de belangrijkste conclusie uit het onderzoek dat de Kinderombudsman deed. Zij sprak hiervoor met veel kinderen en jongeren met een beperking. En met ouders, verzorgers en professionals.

Kinderen en jongeren met een beperking hebben het gevoel dat zij in een parallel universum leven. Dat leidt tot eenzaamheid en onbegrip. Tijdens de presentatie van het onderzoek, op 13 oktober 2022, gaat de kinderombudsman samen met de gemeenten, onderwijsinstellingen, professionals en jongeren op zoek naar oplossingen én naar mensen die met de oplossingen daadwerkelijk aan de slag gaan. Het kan niet zo zijn dat kinderen en jongeren met een beperking nog steeds niet volwaardig kunnen meedoen. Hierover later meer!

 

Samenvatting Rapport Hoor mij en zie mij!

Rapport-Hoor-mij-en-zie-mij

Persbericht-onderzoek-13-oktober-kinderombudsman