Ombudsman Rotterdam-Rijnmond handhaaft spreekuur in Westvoorne

(Persbericht 7 juli 2015)

Het maandelijkse spreekuur van de gemeentelijke ombudsman in Westvoorne wordt voortgezet. Dit heeft ombudsman Anne Mieke Zwaneveld besloten na een proef van een half jaar.

De ombudsman wilde in 2015 de inwoners van Westvoorne de mogelijkheid geven om hun klacht mondeling in de eigen gemeente bij de ombudsman in te dienen. In eerste instantie was dat bij wijze van proef.  Inmiddels zijn er het afgelopen half jaar 10 klachten ingediend, waarvan 6 via het spreekuur. Volgens Anne Mieke Zwaneveld voorziet het spreekuur duidelijk in de behoefte om zaken dichtbij huis met de ombudsman te bespreken.

De overige spreekuren vinden dit jaar plaats op de volgende data:

Vrijdag 24 juli 2015

Vrijdag 21 augustus 2015

Vrijdag 18 september 2015

Vrijdag 16 oktober 2015

Vrijdag 13 november 2015

Vrijdag 11 december 2015

Het inloopspreekuur wordt gehouden van 11.00 tot 12.00 uur in Cultureel Centrum De Man, Burgemeester Letteweg 30 in Oostvoorne. Inwoners kunnen hier zonder afspraak terecht.

De gemeentelijke ombudsman behandelt klachten over de gemeente Westvoorne. Voor de ombudsman aan de slag gaat, moet u eerst uw klacht bij de gemeente kenbaar hebben gemaakt. Ook moet de gemeente de gelegenheid hebben gehad om op uw klacht te reageren.

U kunt de ombudsman inschakelen als de gemeente een klacht niet naar tevredenheid heeft opgelost. De ombudsman beoordeelt of gemeentelijke instanties, ambtenaren en/of bestuurders zich behoorlijk hebben gedragen en geeft zo nodig aan hoe de gemeente de klacht kan verhelpen.

Voor meer informatie kunt u bellen met 010 411 1600 of kijken op www.ombudsmanrotterdam.nl.