‘Eigen’ spreekuur van gemeentelijke ombudsman in Krimpen aan den IJssel

(Persbericht 15 december 2015)

Vanaf januari 2016 houdt de gemeentelijke ombudsman Anne Mieke Zwaneveld een maandelijks spreekuur in het Gezondheidscentrum aan de Groenendaal 1 in Krimpen aan den IJssel.

Zwaneveld: “Gemeenten krijgen steeds meer taken en verantwoordelijkheden. Ik vind het dan logisch om in elke gemeente, waar ik als ombudsman actief ben, een eigen spreekuur in te stellen. Ik heb gemerkt dat de mensen het op prijs stellen als er een plek in de buurt is waar ze op naar binnen kunnen stappen als ze problemen ondervinden met de gemeente”.

De data van het inloopspreekuur in 2016 zijn: 21 januari, 18 februari , 17 maart, 28 april, 26 mei, 23 juni , 21 juli, 18 augustus, 29 september, 27 oktober, 24 november en 22 december. Het tijdstip is steeds van 9.00 tot 10.00 uur.

Inwoners van Krimpen met klachten over de gemeente werden tot nu toe verwezen naar het inloopspreekuur in de Bibliotheek aan den IJssel in Capelle aan den IJssel. Daar kunnen ze nog steeds gebruik van maken, evenals van de vaste wekelijkse inloopspreekuren van de ombudsman op het kantoor in Rotterdam aan de Meent 106.

Meer informatie over de bereikbaarheid en de werkwijze van de gemeentelijke ombudsman is te vinden op de website www.ombudsmanrotterdam.nl.