Eigen ombudsman voor Amsterdamse kinderen

Amsterdam, 3 juli 2015

Amsterdam krijgt een eigen ombudsman die zich veertig uur per week bezig gaat houden met de belangen van kinderen in de hoofdstad.

Dat bleek vanmiddag tijdens een gemeenteraadsvergadering. PvdA en GroenLinks dienden een voorstel in en kregen steun van alle andere politieke partijen. PvdA-fractievoorzitter Marjolein Moorman: “Bijna een op de vijf Amsterdammers is een kind. Zij zijn onze toekomst. Het lijkt me daarom heel belangrijk dat hun belangen zo goed mogelijk behartigd worden.”

Juridische drempel
Het voorstel voor een Kinderombudsman werd een jaar geleden al ingediend. De wethouder liet toen weten dat er juridische drempels lagen om zoiets uit te kunnen voeren. Nu blijkt dat de gemeentes Rotterdam en Den Haag daar omheen hebben weten te werken, vonden de twee politieke partijen het ‘hoog tijd’ dat dat ook in Amsterdam gebeurt.

Er is al een landelijke Kinderombudsman, hij houdt zich ook bezig met voorlichting, onderzoek en advisering voor de Eerste en Tweede Kamer. De Kinderombudsman in Amsterdam zal datzelfde werk voor de gemeenteraad doen.

(bericht afkomstig van website RTV Noord Holland)