Overlast

Overlast

U wilt fijn wonen in uw woning. Overlast hoort daar niet bij. Dat kan uw woonplezier beïnvloeden. U kunt bijvoorbeeld overlast ervaren van hangjongeren voor uw deur. U kunt ook overlast hebben van het café verder op in de straat dat de hele nacht harde muziek draait, of van fietsen of auto’s die de stoep blokkeren. Maar u kunt ook overlast ervaren van uw buren, bouwwerkzaamheden, bevoorrading van de supermarkt of van verkeer. Of van zwerfvuil dat weer plaagdieren aantrekt.

Overlast van personen, overlast door bedrijven of overlast die verband heeft met de veiligheid of brandveiligheid kunt u melden bij de gemeente. Er komen regelmatig inwoners naar de ombudsman die overlast hebben gemeld bij de gemeente. Zij krijgen geen reactie of moeten daar erg lang op wachten. Het komt ook voor dat de gemeente aangeeft dat er actie wordt ondernomen maar dat de inwoner die overlast heeft daar niets van ziet.

Bent u niet tevreden over hoe uw melding in behandeling is genomen of de reactie die u van de gemeente heeft ontvangen? Loopt u vast bij de gemeente? Dien dan eerst een klacht in bij de gemeente.

Helpt dit niet of duurt het te lang? Kom dan naar de ombudsman. Bel 0800 0802, stuur de ombudsman een e-mail of dien uw klacht online in.