Ombudsman Rotterdam-Rijnmond verhuist naar Meent 106

De ombudsman Rotterdam-Rijnmond gaat verhuizen. Dat gebeurt op donderdag 13 december. Dan worden de verhuisdozen overgebracht van het Hofplein 33 naar het nieuwe kantoor aan de Meent 106. Op deze dag is het kantoor van de ombudsman gesloten. Vanaf vrijdag 14 december staan de medewerkers weer klaar om burgers met raad en daad bij te staan.

Het nieuwe kantoor is gevestigd op de 4e etage van het Minervahuis I, een karakteristiek vooroorlogs kantoorgebouw in een van de drukste winkelstraten van de stad. Volgens ombudsman Anne Mieke Zwaneveld is het nieuwe onderkomen beter geschikt om cliënten te ontvangen dan het oude pand. Er is met name aandacht besteed aan de toegankelijkheid van het kantoor en de privacy van bezoekers.

De gemeentelijke ombudsman heeft de laatste jaren te maken met een toenemend aantal klachten van burgers over de bejegening van burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Anne Mieke Zwaneveld: “Mensen die vinden dat ze niet behoorlijk zijn behandeld willen we graag ontvangen op een plek waar ze hun verhaal kwijt kunnen. Ofschoon veel klagers gebruik maken van het internet en de telefoon moet er ruimte zijn voor persoonlijk, menselijk contact. Als ombudsman verlang je van de overheid dat ze op een prettige manier met burgers omgaat. Dat mag je tijdens de inloopspreekuren of gesprekken op afspraak dus ook van ons verwachten”.

Het nieuwe kantoor in hartje stad is goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto.

Het werkgebied van de gemeentelijke ombudsman omvat de gemeenten Capelle aan den IJssel, Hellevoetsluis, Krimpen aan den IJssel, Rotterdam, Spijkenisse, Vlaardingen en Westvoorne. Anne Mieke Zwaneveld is tevens de externe klachtbehandelaar van de Stadsregio Rotterdam, DCMR Milieudienst Rijnmond, Gezamenlijke Brandweer, Volwasseneneducatie Rijnmond, Halt Rotterdam-Rijnmond en Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. De gemeentelijke ombudsman behandelt niet alleen klachten over de lokale overheid van individuele burgers, maar ook van bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Het nieuwe adres is:

Ombudsman Rotterdam-Rijnmond
Minervahuis I
Meent 106, 4e etage
3011 JR Rotterdam
T 010 411 1600
F 010 241 8499
E info@ombudsman.rotterdam.nl
W www.ombudsman.rotterdam.nl